Training - Hundeservice FootLoose 2020

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Training

Dienstleistungen
Maatwerk training
- Individuele training bij u aan huis
- Individuele training op locatie*
- Anamnese & gedragstraining

Overig
- Advies voor aanschaf - kostenloos
- Advies
- Socialisatiewandeling
- Lichaamstaal en gedrag

* bos, stad, school, kleuterschool, manege, etc.

Ik train pups (8 weken - 4 maanden), jonge honden (5 - 12 maanden - sociale huishond) en volwassen honden (gehoorzaamheid).

Sport/spel- en speuroefeningen maken onderdeel uit van de trainingen, neemt u conact met mij op voor het maken van een afspraak voor een persoonlijke kennismaking en trainingsadvies.

Filosofie
In de loop der jaren heb ik bij diverse hondenscholen getraind, met mijn eigen honden èn met honden die bij mij in langdurige opvang c.q. therapie waren. Deze scholen hebben allemaal zo hun eigen filosofie en trainingsmethodieken, ik heb daar veel van opgestoken en eruit gehaald wat bij de betreffende hond en mijzelf als (bege)leidster past.

Op basis van mijn praktijkervaring en mijn opleiding, aangevuld met veel literatuur op Kynologisch gebied, heb ik de overtuiging ontwikkeld dat elke hond, net als ieder mens, naast zijn soort, ras en sexe, vooral ook een individu is, met een eigen karakter. Dat karakter is en wordt o.a. zeer sterk gevormd door zijn ervaringen en de omgeving, de situatie waarin hij opgroeide en leeft.

'Mijn' roedel telde op enig moment 11 honden, die allemaal samenwoonden. Allemaal verschillende rassen, leeftijden en formaten. Ieder met een eigen achtergrond, bijbehorende problematiek en een eigen karakter. Een dergelijke situatie vraagt van mij 24-7 een rustige, duidelijke en doortastende aanpak, per slot van rekening wil ik harmonie in mijn roedel en in mijn wandelgroepen. En vooral: harmonie in mijn huis.
M.i. vergt het 'maatwerk' om een hond op te voeden en te trainen. Immers, wat voor jou als persoon werkt en goed is, hoeft voor mij niet zo te zijn en andersom. Zo zie ik dat bij honden ook; de een heeft leiding nodig, de andere begeleiding, een strakke(re) hand, een zachte hand, en ga zo maar door.

Veel problemen ontstaan al op jonge leeftijd, 'simpelweg' door onwetendheid e.o. verkeerde aanpak, helaas belanden daardoor ook veel honden als herplaatser op internet of in het asiel. Goed en gezond leven betekent niet alleen genoeg beweging, goede voeding, maar ook goede socialisatie en duidelijke, eerlijke regels en deze consequent hanteren. Zo groeien pups op tot gezonde, stabiele, leuke honden, fijne gezinsleden. Ook veel herplaatsers en 'probleemhonden' kunnen hierdoor weer tot zichzelf komen en een fijn leven leiden.


Werkwijze
Tijdens een adviesgesprek zal ik persoonlijk kennis maken met u en uw hond. U geeft uw trainingsbehoefte aan en op basis van uw persoonlijke situatie en een eerste, algemene beoordeling van uw hond, zal ik u adviseren m.b.t. passende trainingsmogelijkheden en zo maken we samen een programma.

In de praktijk blijkt dat men, naast aanpak van specifiek 'probleemgedrag', doorgaans het meeste behoefte heeft aan begeleiding bij de alledaagse dingen zoals o.a.;

- in rust aanlijnen
- het huis verlaten en binnenkomen
- voeren
- benchtraining
- alleen thuis blijven
- gedrag in huis, naar kinderen, bezoek, andere dieren
- mee in de auto
- ontspannen wandelen
- dierenartsbezoek
- gedrag en lichaamstaal
- etc.

Deze situaties worden gezamenlijk geoefend, vaak nemen meerdere of zelfs alle betrokken gezinsleden hieraan deel. Zo leert iedereen op eenzelfde, consequente wijze omgaan met de hond en kan het gezin volop van elkaar leren en samen genieten van de hond. Afhankelijk van de behoefte en mogelijkheden worden de dagelijkse dingen afgewisseld met spelonderdelen.

Vraag gerust naar de mogelijkheden, wij helpen u graag om u samen met uw hond te ontwikkelen tot een hecht team, een eenheid!


© Copyright 2013-2020 HUS FootLoose - Natasja de Bruijn
Kranenburg - Kleve
+49 (0)174 77 90 829 / +31 (0)6 20 70 28 89
info@hondenuitlaatservicefootloose.nl
Kranenburg - Kleve
+49 (0)174 77 90 829 / +31 (0)6 20 70 28 89
info@hondenuitlaatservicefootloose.nl
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu